• bg
  • en
 

5 предложения за външни събития през лятото

5 предложения за външни събития през лятото

Брандинг, Реклама

 

Лято е. Пандемията отхлаби хватката си. Всички са навън. Време е да последвате клиентите си и да създадете поводи да сте заедно, да им напомните за старите си продукти и да им представите новите.

 

Концерти, представления и спортни състезания

Това са най-желаните и най-посещавани събития през лятото. Ако бизнесът ви не е достатъчно голям, за да се нагърбите сами с организацията им, включете се като спонсор или партньор. Това означава, че срещу определена сума, предоставяне на продукти или осигуряване на услуги за организаторите и участниците, ще можете да се рекламирате пред посетителите на концерта (състезанието). Подгответе си банери и флагове  с подходящо за целите ви послание. Флаговете са един от най-добрите начини за увеличаване на разпознаваемост на даден бранд чрез по-голяма видимост.

 

Дегустации

Когато произвеждате храни, напитки и лакомства, дегустацията им ви осигурява доста ефективен начин да събудите интереса на потребителите и да ги накарате да потърсят продукта в магазина. През лятото местата за дегустации може да са морският плаж или градският басейн, оживени пешеходни зони, паркове, детски площадки. Можете да  я организирате сами, но винаги е по-лесно и по-интересно за аудиторията, ако се кооперирате с производител на стоки, допълващи вашата. Примерно – шоколадова вафла и минерална вода.

Можете да направите реклама на събитието в интернет, в социалните мрежи, по радиото. Но не пропускайте банерите и флаговете с подходящи локации. Поставете лепенки върху фирмените си автомобили, а ако не искате да лепите, можете да използвате магнитни стикери. После ще ги свалите – докато отново ви потрябват.  Добра работа на мястото на събитието ще ви свършат табелите-сандвичи – така наречените A-frames табели. Облепете ги с пъстри, привличащи вниманието стикери с ясно послание. Разположете ги около местата за дегустация. Те ще доведат при вас преминаващите наблизо.

 

Празници на общността

Панаири, събори, фестивали – през лятото поводи за събиране на общностите колкото щете. В този случай може би ще е добре да се постараете да се сдобиете с временен търговски щанд. Празнуващите са склонни да харчат – за вкусотии, за забавления и забавни джаджи, за сувенири. В зависимост от това дали сте на открито или в помещение, помислете как да афиширате, че сте там.  На закрито добро решение би бил специално отпечатан тапет. На открито – разбира се, добрите стари банери, флагове и знамена, които могат да се използват многократно.

 

Промоции и разпродажби

Много стоки, които не вървят,  биха се оказали притегателни, ако обявите промоция за тях или организирате разпродажба. Направете го пред магазина или офиса. Така ще привлечете вниманието не само на постоянните си клиенти, но и на преминаващите наоколо. Що се отнася до огласяването, може да се окаже , че в лятното пъстрило по-добре се забелязват черните дъски, изписани с тебешир – с ретро привкус. Чудите се откъде пък сега черни дъски да намерите? Не търсете. Предлагаме ви  фолио, което се кашира върху плоскости и те се превръщат в дъски за писане с тебешир.

 

Юбилеи и годишнини

Това са едни от най-сериозните поводи за празнуване. И какъв празник ще е, ако не го огласите широко? Когато „широкото“ все пак е в рамките на града, заложете на външната реклама – сред пешеходните зони, по спирките, край парковете и спортните терени, край атракционите и басейните. В зависимост от бюджета можете да наемете и билборди, но работа ще свършат също информационни табели, банери, опънати на подходящи места, свободно развяващи се флагове.

Ако празникът ще е на открито, много добре ще стоят обемни букви, изписващи повода за празника. Умело монтирани на плоскости в тревата, те ще приличат на разпилени ефектни кубчета. После можете да ги поставите на фасадата.

 

Когато организирате събитие на живо, независимо дали на открито или на закрито, помнете, че е наложително да спазвате противоепидемиологичните предписания. Към момента дистанцията продължава да е сред най-надеждните предпазни средства. Затова се постарайте участниците да стоят на достатъчно разстояние едни от други – дори маркирайте местата. Разположете наоколо предупредителни табели, осигурете маски  – и достатъчно дезинфектанти. Запознайте се със специалните условия на местните власти за провеждането на събития и се съобразете с тях.

 

Обадете ни се! Ние ще ви помогнем с подготовката на информационните и рекламните материали, необходими за вашето събитие. Успех!