• bg
  • en
 

Брандинг продукти за Великден

4 принт продукта, с които да преобразите вашия магазин за Великден

Брандинг, Реклама

Около Великден се пазарува доста. И то съвсем не само бонбони, шоколад и храна. Купуват се дрехи, стоки за дома, подаръци – всичко – особено ако е на промоция. Най-доброто, което можете да направите, ако сте търговец или предлагате услуги, е да активирате маркетинговите си и рекламни дейности, за да привлечете готовите да харчат потребители в своя магазин.

Идеи за маркетингови активности за Великден

Планирайте внимателно

Обмислете цялостната си маркетингова кампания, всички активности, които можете да включите в нея. Набележете каналите, които ще използвате – външна реклама, печатна реклама, онлайн реклама, социални мрежи, радио, телевизия, собствения ви сайт, брандиране на физическите магазини и ателиета – всичко, от което имате нужда и се включва в бюджета ви. Предложете партньорство за празника на друг бизнес, допълващ вашия. Ако вие продавате храна, партнирайте си с търговец на домашни потреби, домакински текстил, напитки и т. н.

 

Подгответе сайта визуално и съдържателно

Обявете достатъчно рано на сайта си всички промоции, специални продажби на кошници с ексклузивни продукти, подаръци и т. н.

 

Информирайте за активностите и промоциите

Изпратете известия за активностите и промоциите, които предвиждате за Великден, на хората от е-мейл листата ви. Споделете в социалните мрежи. Изпратете смс-и на постоянните си клиенти.

 

Помислете за томболи, игри и състезания, атракции

Те винаги привличат вниманието, създават настроение и готовност за покупки у потребителите. Ангажирайте се със спонсорство на масови събития или на мероприятия, важни за общността. Организирайте търсене на скрити великденски яйца, раздаване на яйца, посещения на великденски заек, който да помага на клиентите в магазина.

 

Подгответе печатни рекламни материали

Направете флаери и листовки за раздаване, в които – освен рекламата за своите активности – публикувайте и полезна информация, която ще накара потребителите да ги запазят – рецепти за празничната трапеза или за боядисване на яйца, идеи за празнична украса и др. Осигурете си брандирани опаковки.

 

Направете магазина си разпознаваем чрез брандиране

Той трябва да е лесно откриваем от преминаващите. Визуалното оформление на витрините и пространството около магазина трябва ясно да напомнят какво сте подготвили за Великден и да привличат вниманието отдалече. В противен случай всичките ви усилия могат да останат безрезултатни, или поне не достатъчно резултатни.

Как да направите магазина си забележим

  • Брандиране на витрини с фолио – витрините на магазина са безплатна площ за външна реклама на най-важното за вас място. Качественото им брандиране по подходящ начин, с добър графичен дизайн, ярки цветове, въздействаща визия и ясно послание привлича погледите на потенциалните ви клиенти като магнит.

 

Ако визията е създадена върху перфо фолио, то ще позволи на дневната светлина да прониква в магазина, а нощем ще е с добра видимост.

 

  • Обемни букви и елементи от коматекс и велпапе – това е начин бързо и на добра цена да получите ефектно брандиране за Великден. Директният печат върху различни плоскости дава възможност не само за атрактивни, живи изображения, но и за обемни форми – букви, надписи, лога, образи на предмети.

 

Печатаме върху стъкло, еталбонд, шперплат и други. За кампания по конкретен повод като Великден подходящи материали са велпапето и коматексът (разпенено PVC),

 

  • Подови стикери – стикерите за подови настилки и асфалт с добър дизайн могат буквално да доведат клиентите в магазина ви. С тях оформете пътечка от подходящо оживено място до самия ви праг. Направете ги достатъчно ярки, с подходяща за Великден визия, за да привличат погледа и да се откриват лесно в тълпата.

 

  • Светещи кутии – ще ги срещнете и с името „беклит“. Представляват елегантни дисплеи, опънати върху лека конструкция, осветени отвътре. Светодиодите (LED осветление) осигуряват отлична видимост на изображението по всяко време на денонощието. Упражняват силно емоционално влияние върху зрителя, излъчвайки динамика, усещане за позитивна енергия и лукс.

 

Потребителите несъзнателно приравняват качеството на брандирането с качеството на вашите продукти и услуги.

Ако още не сте мислили за Великден и как да се възползвате от търговското оживление около него, време е да го направите. Работата няма да е малко и ще ви е нужна помощ. Ние сме широкоформатна печатница „Ребранд“ и на нас можете да доверите брандирането на магазина си. Ще ви осигурим креативен графичен дизайн, широк избор на средства за брандиране, различни техники на изработка и прецизен монтаж.

 

Свържете се с нас! Работим професионално, в договорените срокове. Очакваме ви.