• bg
  • en
 

Blog

Брандиране на бус

Брандиране на бусове с фолио | Видове фолиа и техните предимства

Брандинг

Брандирането на бусове с фолио е влиятелна маркетингова стратегия, която може да превърне всяко стандартно превозно средство в подвижен билборд, като значително подобри видимостта на бранда. В тази статия на Rebrand е представен задълбочен преглед на различните видове фолиа, използвани за брандиране на бусове, на процеса и на причините, поради които този метод се откроява като ефективен рекламен инструмент.

Видове фолиа за брандиране на бусове

1. Каст фолио

Това е специализиран вид фолио, използван за брандиране и персонализиране на автомобили, бусове и други превозни средства. Този материал се използва широко в автомобилната индустрия поради своите високи качества и гъвкавост, което го прави идеален за нанасяне върху различни повърхности.

Предимства на каст фолиото:

Дълготрайност: Издържливостта на каст фолиото е значително по-висока в сравнение с други видове фолиа. Може да издържи на въздействието на времето, ултравиолетови лъчи, миещи препарати и механично триене за периоди до 5-10 години.

Каст фолиото е технически създадено за цялостно брандиране на МПС за 3D кривини. То се характеризира с високо качество, иновативна технология с отлична устойчивост на UV лъчи и лесно приложение и лесно демонтиране.

2. Мономерно фолио

Мономерните фолиа обикновено се използват за краткосрочни приложения. Направени от мономерни пластификатори, тези фолиа са по-малко гъвкави и са подходящи за плоски повърхности, което ги прави по-малко подходящи за облепяне на цели бусове, но полезни за плоски реклами и стикери.

Предимства: Ценово ефективни за краткосрочни приложения.
Недостатъци: Ограничена издръжливост и гъвкавост, не са подходящи за сложни повърхности.

брандиране на бусове

3. Полимерно фолио

Полимерните фолиа са по-високо стъпало от мономерните фолиа, като съдържат полимерни пластификатори, които повишават гъвкавостта и трайността на фолиото. Те са подходящи за леко извити повърхности и имат по-дълъг живот от мономерните фолиа, което ги прави добър избор за средносрочни приложения върху бусове.

Предимства: По-добра издръжливост и гъвкавост от мономерните фолиа, подходящи за умерено извити повърхности.
Недостатъци: По-скъпи от мономерните фолиа, по-слабо приспособими.

4. Ламинати

За да се увеличи издръжливостта, върху отпечатаното фолио се нанасят ламинати. Ламинатите предпазват от ултравиолетови лъчи, износване и фактори на околната среда като дъжд и замърсяване. За автомобили и бусове, които са постоянно изложени на различни атмосферни условия, ламинирането е от решаващо значение.

Предимства: Удължава живота на графиката, предпазва от увреждане.
Недостатъци: Няма!

Процес на брандиране

Процесът на брандиране на бусове включва няколко подробни стъпки:

Дизайн: Първоначално дизайнер създава визуална концепция, която след това се прилага към 3D модел на конкретния тип бус. Това дава възможност за точна визуализация на това как дизайнът ще изглежда върху действителното превозно средство.

Ценообразуване: След като дизайнът и материалите са финализирани, се изчислява цена въз основа на сложността на графиката, вида на използвания материал и площта на покритие върху буса.

Монтаж: С монтажа се занимават квалифицирани специалисти. Средата за нанасяне се контролира, за да се осигурят оптимални условия за залепване, като обикновено се изисква чиста, незапрашена зона със специфични настройки за влажност и температура.

Ние от Reband.bg предлагаме изработка до край, като в рамките на 2 седмици можем да направим дизайн, печат и монтаж на буса. Монтажа се извършва при нас в контролирана среда с температура 18-24 градуса.

 

Брандиране на бусове – защо е ефективно

Брандирането на бусове се откроява като мощна маркетингова стратегия поради голямата си видимост и мобилния си характер. Бусовете пътуват из градове и селища, като осигуряват широк демографски обхват.

Брандирането действа като мобилен билборд и предлага повече показвания за един долар, отколкото много други форми на реклама. Освен това създава динамично присъствие, което не може да се сравни със статичните билбордове или традиционните медии.

брандиране на бус_ Rebrand

Епилог | Брандиране на бусове

В заключение, използването на висококачествени винилови фолиа за брандиране на бусове може значително да повиши публичната видимост на компанията. Чрез избора на правилния вид винил и осигуряването на правилно приложение, фирмите могат да направят трайно впечатление както на настоящите, така и на потенциалните си клиенти.