• bg
  • en
 

Дизайн на рол банери

Как да направите дизайна на вашите рол банери, така че да привличате вниманието

Дизайн

Развитието на бизнес стратегиите днес е динамично и разнообразно и правилните маркетингови инструменти са част от успешната реклама. Рол банерите са рекламните компоненти, които по оригинален и запомнящ се начин биха могли да популяризират вашия бранд, продукт или услуга. Те са рентабилен инструмент подходящ за рекламни изложения, фирми и магазини, като имат за цел да привлекат вниманието на потенциалните клиенти към специални оферти и промоции. Подходящият дизайн е първата стъпка към ефективния рол банер. Как да направите такъв и как да получите максимален резултат от него?

Позициониране на лого

Използвайте горната част на вашия рол банер, за да покажете логото на бранда ви. Защо е важно да се спази това условие? Често тази част е първото място, което потенциалните клиенти забелязват и ефектът за привличане на нужното внимание е гарантиран.

Кратко послание (слоган)

Правилното послание или тематичният слоган е основополагащ елемент за качествения дизайн на всеки един рол банер. Слоганът трябва да е достатъчно кратък, за да създава нужния ефект и достатъчно ясен, за да бъде разбран. Основно правило е неговата пряка връзка с бранда, продукта или услугата и е препоръчително визуално и естетически да допълва логото.

Дизайнът и отделните елементи трябва да бъдат съобразени с темата на събитието или идентичността на бранда

Основно правило е цялостната визия на рол банера да се придържа към темата на продукта, услугата или идентичността на бранда. Дизайнът и отделните елементи трябва да имат логическа, визуална и естетическа връзка, да бъдат подбрани подходящи цветови комбинации  тематичен шрифт и тематични изображения.

Изображения с висока резолюция

Използването на изображения е основен принцип, когато става дума за качествен дизайн на рол банери. Ако искате да използвате готови за печат изображения, уверете се, че цветовете им са по скалата CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black – за разлика от RGB) и разделителната способност е зададена на мин. 300 dpi (точки на инч). Високата резолюция е задължителна за рол банерите и гарантира безкомпромисно качество.

Естетичност

Естетичният вид на рол банера е от голямо значение и дава гаранция, че ще бъде забелязан и запомнен. Дизайнът, който е естетически издържан показва професионализъм и креативност като това веднага прави добро впечатление на всеки един потенциален клиент. Изготвянето на рекламен продукт, в който е вложена достатъчно визуална естетика, допринася за добрия имидж на бранда, продукта или услугата.

Изберете правилния размер

Размерът на банера зависи изцяло от вашите рекламни нужди и трябва да го подберете внимателно. В случай, че искате да използвате само този тип реклама за вашия бранд, продукт или услуга, изберете рол банер с по-голям размер. Ако искате рол банерът да е допълнение към други рекламни продукти, препоръчително е да изберете по-малки размери.

Експериментирайте

Не сте сигурни кой дизайн e подходящ за вашия рол банер? Експериментирайте! Направете копие на дизайните, които харесвате и вижте всеки един от тях как ще изглежда на визуализация на банера. Комбинирайте различни цветови гами, изображения, изпробвайте разнообразни шрифтове…бъдете креативни!

 

Все още изпитвате затруднения как да направите дизайн на вашия рол банер? Ние от Rebrand сме тук, за да ви съдействаме и разполагаме с опит в създаването на дизайн и цялостна изработка на рол банери. Доверете ни се! Свържете се с нас и ние ще ви съдействаме за дизайна на вашия рол банер