• bg
  • en
 

Флагове и знамена

flaggggs

Флагове и знамена

Брандинг, Реклама

Флаговете и знамената са част от богатия арсенал на външната реклама и брандинга. От една страна те са натоварени с традиционния смисъл на белег, на знак за идентичността и достойнството на различните общности, етноси, държави. От друга са модерно средство за съдържателното общуване между корпорациите и техните целеви групи.

Какво представляват рекламните флагове и знамена

Знамето представлява къс избродиран или напечатан плат, носещ определено послание. „Флаг“ е синоним на знаме. Като форма знамената и флаговете могат да изглеждат различно. Обединяващото са свободните страни и здравото захващане поне на едната.

 

Свободното им движение и при най-леките въздушни течения действа като дразнител за човешкото зрение и привлича вниманието на всеки, който минава наблизо. Достатъчно е да попадат в полето на периферийното виждане. Това пък ги превръща в ефективна форма на реклама и комуникация с аудиторията. Само изберете правилно разположението им спрямо преминаващия поток и разбира се – нека са с оптимален размер, добре адресирано послание и впечатляваща функционална визия.

 

Флаговете и знамената се използват продължително време на избраното място, но могат да се монтират само за срока на събитието, да се прибират и преместват при необходимост. За целта трябва да са снабдени с подходящи приспособления за закрепване – капси, въжета, куки, укрепващи ленти и др.

Условия за ефективност на флаговете и знамената като рекламни средства

  • Добре подбрана материя, технология на печат и качествени мастила, които да издържат на екстремните метеорологични условия при външна употреба и да изглеждат ефектно и луксозно при вътрешно декориране; да могат да се перат, мият, гладят и да са с максимален експлоатационен срок;
  • умело използване на елементите на фирмената идентичност – лого, слоган, фирмени цветове и шрифт;
  • реалистично, достоверно и достатъчно едро изображение на продукта в случай на продуктова реклама;
  • максимална изчистеност на проекта от излишна информация и самоцелни елементи, затрудняващи възприемането.

Къде да поставите флаговете

Разбира се, зависи какъв е флагът, какво е отпечатано на него и какъв е поводът, но общо взето те могат да се поставят навсякъде. На големи празници националното знаме се развява буквално от всеки балкон и всеки стълб. Обичайното им място е пред държавните, обществени, културни и бизнес институции, пред производствени и офис сгради, пред търговските центрове, спортните и развлекателни съоръжения, хотели и курорти. Смятат се за задължителни пред конгресни, концертни и изложбени центрове, на местата на спортни и масови събития и т. н.

 

Рекламните и фирмени флагове и знамена имат своето място пред фирмените централи, офисите и търговските обекти. Много добър начин са за привличане на вниманието на посетителите по изложения и панаири. Подходящи са за декориране на търговски зали и на всеки шоурум. Създават тежест и престиж на масата за преговори и в кабинета на управляващия.

а1 флагове

Видове флагове и знамена

  • Тип Feather/Knife е вертикален, със заоблена горна част, опъната на пилона. Нарича се още плажно знаме и е с много широко приложение.
  • Тип Teardrop – прилича на сълза, но и на крило. Формата е нестандартна, дава възможност за интересни визуални послания и е много подходяща за вътрешни декорации.
  • Тип Rectangle/Block е класическият правоъгълен вертикален флаг. Предпочитан е за по-официални случаи. Изберете го, когато ви е нужна максимум рекламна площ.
  • Хоризонтален флаг – това е формата на класическото знаме. Въпреки че можете да го поръчате в произволни размери, най-популярната пропорция е 5:3. Изображението върху него е едностранно или двустранно.
  • Интериорни/декоративни флагове – популярни са като настолни флагчета (знаменца). Могат да са умалено копие на националния пряпорец, но могат да са изцяло с рекламна насоченост.

Ако все още не използвате флагове и знамена в рекламните си кампании и в брандирането на своите обекти, може би е време да пробвате. Нашите специалисти ще ви консултират при избора на оптималната визия, форма, размери и материя според конкретните задачи, които си поставяте.

Обадете ни се!