• bg
  • en
 

Гравиране с лазер

gravirane-s-lazer

Гравиране с лазер

Дизайн, Материали

Рекламата е сред най-запалените потребители на високите технологии. Гравирането с лазер е само един от примерите за това. За да бъдат все по-ефектни гравираните предмети, се създават нови материали или се усъвършенстват добре познатите. Един от впечатляващите начини за изработка на рекламни средства е гравирането с лазер върху шперплат и други твърди плоскости като акрил.

Предимствата на гравирането с лазер

Гравирането с лазер се случва, като фин лазерен лъч прогаря следа в материала. В зависимост от настройките и характеристиките на материала, той може да достига до различна дебелина – да гравира или да изрязва форми по контур. При това модерната технология осигурява предимства, които правят гравираните предмети не само много красиви и ефектни, но и все по-достъпни. Сред тях са:

 

  • висока производителност и изключителна прецизност;
  • изработка на сложни индивидуализирани проекти;
  • възможност за единични модели и серийно производство;
  • без необходимост от допълнителна обработка на детайлите;
  • трайност на изображението – не се изтрива, люпи, не избледнява;

 

Цифровото управление на лазерния резец дава възможност за точно изпълнение на предварително разработения проект без огрубяване на детайлите. Постига се резултат, невъзможен при ръчно изпълнение.

Материали за гравиране с лазер

Могат да се гравират много видове материали – от дърво през хартия и плоскости от дървесни частици, ламинати и стъкло до картон и текстил. Произвеждат се материали специално за целта. Например – шперплат с покритие от благородна дървесина за външна и вътрешна употреба. Той дава възможност за изключително детайлни изображения и надписи.

 

Как точно ще изглежда лазерно гравираното изображение до голяма степен зависи точно от специфичните характеристики на материала и файла, който е пуснат за гравиране.

гравиране с лазер

Какви продукти могат да се изработят чрез гравиране с лазер

Гамата продукти, които можем да изработим за вас с нашия Trotec Speedy 500 е много широка. Тя включва изящни персонализирани подаръци и ефектни сувенири, графики, портрети, пейзажи, декоративни пана за дома и офиса, коледни играчки, рекламни материали, дисплеи от акрил и т. н.

 

Рекламни средства и средства за брандиране

Гравирането с лазер е сред предпочитаните начини за брандиране на сувенири и подаръци за коледните празници, както и за други поводи – юбилеи, презентации на продукти и услуги, промоции и т. н.

 

С негова помощ се изработват информационни, указателни и рекламни табели. Подходящо е за направата на ефектни дисплеи за щандовете с продукти в магазините, за изложбените зали и щандовете по панаири и изложения.

 

Впечатляващи са гравираните баджове, опознавателни знаци, възпоменателни знаци, както и индивидуализираните с надписи скъпи предмети.

 

 

Иска ви се да разнообразите арсенала си от рекламни средства, да подготвите за партньори, клиенти и служители оригинални подаръци, да ви отличават отдалече на следващото изложение? Обадете ни се! Ще ви запознаем с възможностите на техниката и материалите, подходящи за гравиране с лазер, и ще обсъдим идеите ви! Очакваме ви.