• bg
  • en
 

Грижа за вашия винил

Как да удължите живота на вашия рекламен винил

Материали

Винилът е най-популярният рекламен материал, който се използва за билбордове, банери и транспаранти. Те са едни от най-универсалните форми на външна реклама за вашия бранд, продукт или услуга и гарантират, че заложеното послание в тях ще стигне до широка аудитория. Винилът е издръжлив, достъпен, устойчив на различни външни влияния и се предлага в разнообразни размери.

Защо е важно да монтирате правилно вашия рекламен винил

Правилният монтаж на рекламния винил е ключов за неговия по-дълъг живот. От важно значение за трайността на винилния банер е той да бъде добре опънат при монтажа, без наличието на гънки. Методите за окачване обикновено са чрез капси или джобове. Капсите са метални пръстени, поставени по ръбовете и ъглите на банера, предназначени да улеснят окачването чрез въже или кабелни връзки (т.нар. свински опашки). Джобовете са предназначени за прокарване на дървени или метални прътове, както и въже, които се използват най-често за окачване на стълбове. Добре е винилът да бъде опънат развномерно от всички страни, което ще гарантира, че той няма да се скъса лесно. По-дългият живот и трайността на банера в крайна сметка ще оптимизират разходите ви за рекламни материали.

Как да разпъваме винила така, че да няма гънки

Ако винилът не е опънат развномерно от всички страни, по него се появяват гънки, рекламният ефект се губи и по този начин възможността за привличане на потенциални клиенти намалява. Преди да бъдат премахнати гънките, винилните банери трябва да са добре почистени чисти, защото натрупаната мръсотия може да усложни допълнително процеса. За по-лесно премахване на гънките, намокрете винилите с топла вода и забършете със суха кърпа.

 

Друг начин е да поставите банера върху равна повърхност на слънце. Използването на естествена топлина е най-добрият метод. Топлината от слънцето ще омекоти виниловия материал и ще изглади гънките по естествен път. Този процес може да отнеме няколко часа или дори до ден или два, преди да забележите разлика. Ако банерът има капси или джобове, можете да го окачите на стена, обърнат към слънцето. Добавянето на много малко допълнителна тежест разтяга материала, което ускорява процеса. Когато е поставен хоризонтално, можете също да поставите леки тежести в ъглите, за да предпазите банера от естествено навиване, ако наскоро е бил транспортиран или съхраняван навит на руло.

 

Работата с термопистолет, ръчен уред за пара или сешоар също помага за допълнителното изглаждане, но използването на изкуствена топлина трябва да бъде разумно. Винаги работете на по-ниска степен на нагряване. Тествайте по ъгъла на вашия винилов банер, за да се уверите, че настройката на топлина е подходяща. Загрявайте само гърба на винила (страна без печат), за да не рискувате да повредите самия печат с високата температура. Топла мека кърпа или някакъв вид плат също може да помогне за преноса на топлина към виниловия банер.

Как да се грижим и съхраняваме винила, когато не го използваме

Грижата и правилното съхранение на рекламния винил, когато не се използва, увеличава неговите свойства за издръжливост. За да не се появяват гънки и да не се нарушава (напуква) печата, следвайте няколко практически съвета при съхранение на винилния банер:

 

Съхранявайте банера на хладно и тъмно място

Въпреки, че слънчевата светлина е подходяща за премахване на гънки, тя може също така да доведе до по-бързо избледняване на отпечатаната зона. Затова дръжте винила далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина по време на съхранение, за да удължите живота му.

 

Навийте банера — не го сгъвайте

Вместо сгъване се препоръчва навиване на винила с печата навътре (за предпочитане е поставянето му в картонен или пластмасов тубус). Също така е от решаващо значение да избягвате поставянето на какъвто и да е тежък товар върху него. Дори навит, винил с поставена тежест отгоре може да доведе до гънки и напукване на материала и печата.

 

Съхранявайте го в оригиналната му опаковка

Някои банери се доставят в опаковка. Съхраняването на винила в оригиналния му контейнер може да помогне за предпазването и поддържането му чист в дългосрочен план.

 

Редовна употреба

Ако планирате да съхранявате своя банер за по-дълъг период , препоръчително е да го изваждате и да го развивате от време на време, за да удължите живота му и да избегнете гънки.

 

И не забравяйте – безупречният вид на вашия рекламен винил говори много за имиджа, визията и идентичността на бранда ви! Ако не се чувствате уверени в монтажа на вашия рекламен винил, ние от Rebrand разполагаме с екип от монтажисти и можем да ви съдействаме по всяко време!