• bg
  • en
 

Хартията като медия

Hartia blog

Хартията като медия за широкоформатен печат

Материали

Хартията има вековна история. Днес тя изпълнява безброй задачи и притежава множество характеристики. В широкоформатния печат, външната и вътрешна реклама се използват различни видове за различните приложения и всеки вид има своите специфични свойства.

City Light хартия

City Light са рекламни съоръжения, разположени на спирки, тротоари и натоварените пешеходни зони на градовете. Представляват затворени кутии с вътрешно осветление. Те са най-често с размери 180 на 120 см. Рекламните изображения са добре видими от преминаващите пешеходци, но и от пътуващите в превозните средства. Наричат се още „ракети“ и са подходящи както за имиджова, така и за продуктова реклама.

 

Рекламните експозиции за сити лайт мощностите се отпечатват върху специална хартия – City Light Paper. Тя е за едностранен печат. Много бяла е, осигурява висока отчетливост на цветовете и достоверност на изображението. Отличната светлопропускливост прави City Light хартията много подходяща за осветяване отзад. При това цветовете не посивяват. Печата се със солвентни, екосолвентни, UV, майлд и латексови мастила. Най-често се работи със 150 г/кв. м. Тя е с високо качество, влагоустойчива е и не се деформира, издържа на различни механични влияния.

 

Освен за външна реклама, City Light Paper се използва успешно за вътрешна украса и брандиране.

Backlit хартия (за светещи кутии)

Този материал за широкоформатен печат е разработен нарочно за графични изображения с подсветка. Прозрачен е и леко матов, пропуска и разсейва равномерно светлината, която идва зад него. Изображението е контрастно, с живи цветове, реалистично. Използват се еко-мастила, латексни и с UV защита. При осветеност графичните решения стават изключително отчетливи. Дебелината на материала е между 180 и 280 микрона. Беклитът се монтира върху светещи кутии.

 

Експозициите са много ефектни, подходящи са за външна реклама – билбордове, витрини, табели. Предпочитани са при вътрешно брандиране и декориране по различни поводи. Осигуряват ефектно въздействие върху аудиторията денем и нощем. Ще ги срещнете и с името light boxes. Могат да бъдат в различни форми.

Backlit photo

Скролерна хартия

Няма как да не сте забелязали билбордовете, на които експозициите се сменят постоянно, като се редуват една след друга. Наричат се скролери. Те са отпечатани върху специална хартия – средно около 160-180 г/кв. м. Захващат се една за друга с нарочни пластмасови ципове. Постоянното им движение привлича погледите на преминаващите. Така рекламните ви послания се забелязват със сигурност и лесно се запомнят от потенциалните ви клиенти.

Отчетливите изображения на постоянно движещи се експозиции са особено подходящи за рекламиране на събития, нови продукти, сезонни кампании.

Хартия със син гръб blue sky

Тя е предназначена за цифров печат. Плътният син гръб осигурява непрозрачност и плътност. Материалът притежава всички необходими свойства за отлична печатаемост и постигане на убедителни изображения. Те се реализират основно с екосолвентни и солвентни мастила при сравнително ниска резолюция. Покритието се отличава с добра стабилност и светлоустойчивост.

 

Материалът е водоустойчив, понася добре замърсяванията и промените на времето. Цената му е много добра и можете да си я позволите дори при доста свит бюджет за реклама.

 

Хартията със син гръб blue sky се използва най-често при осветявани отпред РОР дисплеи, постери и т. н. Със същото предназначение, но със задно осветяване се използва и така наречената транслуцентна хартия SkyLight.

 

Ние сме широкоформатна печатница „РеБранд“. Доверете ни се и ще изработим вашата рекламна експозиция на най-подходящата хартия за рекламните ви и маркетингови задачи и за целите, които искате да постигнете.