• bg
  • en
 

Базар на занаятите

Как да привлечете внимание на базар на занаятите

Брандинг

Базарите за ръчно изработени предмети се радват на все по-нарастващ интерес у потребителите. Това ги превръща в сериозен канал за реализация на занаятчийски изделия. Когато сте зад щанда си на базара на занаятите, имате само няколко секунди да привлечете вниманието на потребителите, да ви забележат, да се спрат и да разгледат, да купят.

 

Как да накарате посетителите на базара да се отбият на щанда ви?

Направете щанда привлекателен и различен

Вашият щанд е вашата витрина. Направете го впечатляващ и видим отдалече. Подгответе си табла, щендери, стойки, на които да аранжирате на различни нива бижутата, шаловете, свещите. Те ще ви осигурят повече площ и ще ви позволят да подредите продуктите на нивото на очите или малко по-високо. Така ще се виждат от по-далече и от повече хора, а не само от малцината, които са до масата.

 

Според артикулите можете да използвате леки, здрави крафт материали като реборд, beelite, велпапе. Те са подходящи за лесно преносими, устойчиви конструкции с възможност за печат върху тях, за облепване, за качествено брандиране.

 

Вижте как брандираме щандове ние в широкоформатна печатница „Ребранд“.

 

Дали дисплеите и щендерите ще стоят на пода или върху масата, дали ще ги захванете за стената или ще висят отгоре, зависи от характеристиките на изложбеното пространство. Обсъдете възможностите предварително с организаторите на базара на занаятите.

 

Какви да са стилът и визията им определят самите артикули – какво представляват, колко са големи, какъв е стилът им, трябва ли да се гледат отблизо. Следвайте няколко правила:

 

  • проявете въображение, но не допускайте хаос – добрият ред улеснява потребителите;
  • не прекалявайте – не претрупвайте щанда с декоративни аксесоари, които не се продават. Подберете ги така, че да насочват вниманието към продуктите – да подсказват възможното им приложение, функциите им;
  • бъдете последователни – работете за разпознаваем образ. Лого, цветови решения, графика, стил, облеклото ви, общото настроение и атмосфера – всичко трябва да е подчинено на една идея, да излъчва единство и сплотеност;

Брандирайте щанда с рекламни материали

Не пропускайте банера с логото и името си

 

Използвайте всеки базар на занаятите не само за продажби, но и да налагате името си, да дадете възможност на потребителите да ви отличат от конкуренцията, да знаят как да ви потърсят и да ви намерят и друг път. Ако умеете, направете банера с името си сами. Ако не сте сигурни в крайния резултат, обадете ни се! Ние ще го отпечатаме.

 

Направен от промазан винил, банерът ще е траен и ще го ползвате на много базари. Нека е по-голям – да се вижда отдалече, да се чете лесно, да се набива в очите и паметта.

 

Осигурете си табела

 

Тя може да е отпечатана върху шперплат  или канава, проектирана и изпълнена така, че да напомня ръчно изписване. Може да дава важна информация – кои сте, какво правите, как и къде го правите.

 

Флагове

 

Те ще маркират еднозначно местоположението ви, ще привличат погледите и ще се виждат отдалече.

 

Табелите и флаговете  са за многократна употреба и ще ви осигурят приемственост и разпознаваемост на всеки следващ базар на занаятите.

 

Подови стикери

 

Подовите стикери ще оформят ясна пътечка, която ще доведе клиентите пред щанда ви.

 

 

Не пропускайте листовките

 

В тях разкажете как изработвате продуктите си. Илюстрирайте разказа си богато с качествени снимки. Посочете как да ви открият хората в уеб пространството, къде е работилницата ви, къде могат да купят изделията ви.

 

Обърнете специално внимание на визитките

 

Изчистени, стилни и в достатъчно количество те са инвестиция в бъдещите ви продажби. Подредете листовките и визитките на лесно достъпно място на щанда.

Носете вашия бранд

На базара на занаятите са дошли потребители, които търсят пряк контакт със занаятчиите и искат да си купят ръчно изработени вещи. Използвайте всяка възможност, за да ги информирате, че вие сте производителят – човекът, който с ръцете си е изработил продуктите, които предлага.

 

Брандирайте дрехите си с избродирано лого върху ризата или роклята. Сложете специална значка, обеци, колие и т. н. Облечете фланелка с отпечатано лого отпред и на гърба. Така не само за пореден път напомняте кои сте, но и демонстрирате идентичност, гордост от това, което сте. Ако изработвате дрехи, облечете ги!

Изградете персонален подход към посетителите

Край вас ще минат стотици хора. Всеки ще задава въпроси, ще очаква да му се усмихнете, да му разкажете, да му покажете. Вие сте там, за да отговорите на очакванията им, да ги убедите в стойността на това, което правите, да ги завладеете, да ги спечелите – не само като еднократни клиенти, но и като дългосрочни почитатели. Наизустената беседа не работи в такива случаи. Едни са бъбриви и добри слушатели на дълги истории, други са сдържани и искат ясни и кратки отговори.

 

Ако продуктите ви позволяват, пригответе безплатни мостри и дребни подаръци. Преди празници можете да осигурите безплатни опаковки с вашето лого.

 

Подгответе се предварително за базара на занаятите. Потърсете ни за помощ – години наред в „Ребранд“ се занимаваме с брандиране на щандове и витрини и можем да сме ви безусловно полезни.

 

Изпробвайте сглобяването, монтирането и подреждането на рафтовете и щендерите. Огледайте банерите, табелите и флаговете, отпечатайте нови листовки и достатъчно визитки.