• bg
  • en
 

Къде може да срещнете своите потребители

къде да откриете потребителите

Къде брандовете могат да срещнат своите потребители

Реклама

Това, че на всеки бизнес и на всяка фирма е необходима реклама, е азбучна истина, която знае всеки предприемач. Сред многото условия и изисквания, на които трябва да отговаря рекламата, за да достигне и да въздейства на потенциалните ви потребители, е и това, къде ще се осъществи срещата им. Къде и при какви условия той ще я чуе или види.

Къде да срещнете потребителите си

Разбира се, това зависи от насочеността на бизнеса ви. След тоталната изолация през пролетта на COVID-19 лятото беше наситено с пътувания. Очаква се да е така и занапред. Ваканции, отпуски и екскурзии, уикенди, сляти почивни дни – все поводи за пътуване, отдих и забавления. В такива моменти хората са отпуснати, спокойни, с отворени сетива, податливи за внушения.

 

Затова не пропускайте да срещнете своите потребители на пътя и там, където отиват, за да отдъхнат, да се забавляват. Още повече, че поради извънредните условия, създадени от коронавирус пандемията, пътуванията зад граница са ограничени и българите си остават в България. Самолетните полети крият сериозна опасност от заразяване с КОВИД-19 и затова пътуванията с автомобил рязко нараснаха. Хората преоткриват популярни дестинации, изследват непознати кътчета, впечатляващи природни и културно-исторически забележителности у нас.

Как брандовете могат да се възползват от ситуацията

Срещнете потребителите си по пътищата

Външната реклама е изпитано средство за ефективна комуникация с бъдещите ви клиенти – стига експозицията да е изработена добре. Разположена на подходящите места по магистралите и главните пътища, тя не само напомня на пътуващите за вас, но може да играе ролята и на успешен пътеуказател – за заведението ви, за хотела, за автомобилния сервиз и т. н.

 

Поставете впечатляващи светещи кутии и табели по булевардите и улиците

Скоростта в населените места е достатъчно ниска, за да се разчитат и значително по-малките от билборда светещи кутии  и указателни табели. Те са особено полезни, когато имате свой обект в селището или голям ваш дистрибутор. Не само информират потребителите за продуктите и услугите ви, но и пряко ги водят до мястото, където могат да се възползват от тях (магазин, сервиз, заведение за хранене, спа център, хотел).

Срещнете ги в пешеходните зони на морските и планинските курорти

Спирките, тротоарите, пешеходните зони са местата, където потенциалните ви потребители чакат градския транспорт, разхождат се бавно, изчакват на светофарите, спират се пред витрините. Тук е мястото да разположите калкани, билборди, ситилайт, табели и светещи кутии, флагове и банери – всичко, което:

 

  • ще предаде посланията ви на потребителите;

 

  • ще ги информира за нов продукт, услуга, промоция;

 

  • ще им напомни за вашите предимства пред конкуренцията;

 

  • ще ги покани на корпоративното ви събитие и т. н.

 

Организирайте акции за раздаване на флаери и листовки

Когато минимализмът на външната реклама и указателните табели е недостатъчен за резултатната ви комуникация с аудиторията, организирайте акции за раздаване на добре оформени флаери и листовки с качествен печат. За да бъде комуникацията ви успешна, подберете пределно конкретна и въздействаща информация, която ще подтикне потенциалните ви потребители към желаното от вас действие. Да похарчите пари за печатни материали, изпълнени с красиви общи приказки, означава да ги хвърлите на вятъра.

 

Провокирайте рекламата от уста на уста

Непрекъснато се говори, как да намерите и спечелите нови клиенти. Но много по-важно е да ги запазите, да ги превърнете в постоянни. Затова не спирайте до момента, в който човекът е станал вече ваш потребител. Погрижете се той да остане доволен, да дойде отново и отново, да доведе приятели и близки. Подгответе за раздаване стикери, дипляни, постери, които ще подтикнат и подкрепят рекламата от уста на уста. Тя не струва пари,  а носи приходи повече от всяка друга. Това е валидно за всеки бизнес, но е особено важно за хотели, ресторанти, увеселителни заведения, центрове за красота и т. н.

Възползвайте се от всяка възможност да спечелите клиенти

Всичко, казано до тук е валидно за всяко време, но с особена сила се отнася за несигурността, предизвиквана от продължаващата пандемия КОВИД-19. Хората харчат доста по-предпазливо, имат много повече задръжки, потреблението в повечето сфери намалява, а за някои може да настъпи труден период при налагане на нови стриктни мерки против разпространението на коронавируса.

 

Затова не губете време! Възползвайте се от всички възможности да срещнете потребителите си, да пренасочите готовите за покупки клиенти към своя продукт и да ги задържите при себе си. От това зависи бъдещето ви.

Ние сме на ваше разположение за консултации и изработка на всички необходими ви рекламни средства. Обадете ни се!