• bg
  • en
 

Материали за табели

Как да изберете правилния материал за вашата табела

Материали

Табелите са едно едно от ключовите средства на външната реклама, сигурен начин за създаване на подобаващ имидж и трайно налагане на вашия бизнес на пазара. Най-често се използват за магазини, търговски центрове, офиси, корпоративни сгради.

Табела от коматекс, плексиглас или еталбонд – каква е разликата?

Основните материали за изработка на рекламни табели са коматекс, PVC, плексиглас и еталбонд. Между тях има съществени разлики, които трябва да се вземат под внимание.

 

Коматексът разполага със затворена клетъчна повърхност с матово покритие и фина клетъчна структура. Познат е още като разпенено PVC. Част от неговите представа са устойчивост на химикали и корозия, устойчивост на влага, ниска водопоглъщаемост, ниска запалимост. матово покритие, което лесно приема повечето мастила, бои и винили. Коматексът е изключително лек и предпочитан материал за вътрешно излагане, но може да се използва и за отвън. Този икономичен субстрат е много податлив на директен дигитален печат, независимо дали се използват UV мастила, еко-разтворими мастила, солвентни мастила, мастила на водна основа или други. И се реже лесно с нож или цифрова система за рязане.

 

Плексигласът представлява синтетичен материал на базата на полиметилметакрилат, който има висока способност да предава светлина. Характеризира се с твърдост, издръжливост и е наличен в различни дебелина и различни цветове – бял, червен, син, зелен, жълт, черен и др. Плексигласът може да се използва еднакво добре както за външни, така и за вътрешни табели.

 

Еталбондът е плоскост, която се състои от полиетилен, двустранно слепена с фини листове алуминий от двете страни. Изключително лек и в същото време твърд и устойчив, материалът е лесен за поддържка. Подходящ както за външно, така и за вътрешно излагане.

Светеща табела

Светеща или несветеща табела – това е въпросът

При избора на табела една от основните дилеми е каква да бъде – светеща или несветеща.

 

Несветещите табели притежават по-стандартна визия, която може да бъде достатъчно разпознаваема с правилния избор на материал за печат, размер, дизайн, цветова комбинация и подходящ шрифт. Същият принцип важи и за светещите табели но тяхното най-голямо предимство е видимостта им през нощта. Това ги прави много по-атрактивни визуално и гарантира тяхната разпознаваемост през цялото денонощие. Създават усещане за естетика и лукс и имат по-широко емоционално влияние върху потенциалните клиенти.

Брандиране с фолио или директен печат

При изработката на табели има два варианта  за техният краен вид – брандиране с фолио и директен печат. И двата имат своите предимства.

 

Фолио покритията са подходящи временни надписи. Лесното премахване и замяна на наслагването ги прави идеални случаи, при които информацията се променя постоянно. Например, работното време на магазина или табела с временни промоции и цени.

 

Директния печат представлява отпечатването на дизайна или логото директно върху повърхността на материала. Този метод е по-траен и се счита за по-добър вариант при дългосрочни решения.

 

В Rebrand разполагаме с иновативни печатни технологии и богато разнообразие от цветни фолиа, които ни позволяват да изработваме вашите рекламни табели с високо качество, независимо от избрания от вас материал и вид печат. Ако все още не се решили каква табела е най-подходяща за вашия търговски обект, свържете се с нас и ние ще ви консултираме!