• bg
  • en
 

Нов живот за старите винили

Какво да правим със старите винили – 5 начина да им вдъхнем нов живот

Дизайн

В наши дни всички знаем, че повторното използване и рециклиране на даден продукт е от голямо значение за опазване на околната среда. Инвестицията във външна реклама, за която се използва винил винаги си струва, защото този материал е издръжлив на всякакви неблагоприятни условия в дългосрочен план.

Въпреки това, идва момент, в който вашата реклама има нужда от подмяна и трябва да вземете решение какво да правите със старите винили. Предлагаме ви 5 оригинални начина да им вдъхнете нов живот.

Превърнете ги в креативни торбички, чанти или портмонета

Винилът е изключително водоустойчив и в подходящ за изработване на чанти, торбички и портмонета. За тяхното изработване ще имате нужда от шевна машина. Правят се лесно и сравнително бързо и с креативност и сръчност можете лесно да превърнете стар банер от винил в истинска находка. За допълнително вдъхновение е препоръчително да гледате криейтив видеа и тематични изображения или да потърсите безплатни PDF модели за проекти. По желание може да добавите допълнителна декорация.

Използвайте старите винили за опаковане, покривало или сенник за къмпинг

Виниловите банери са толкова здрави и водоустойчиви, колкото брезента! Подходящи са за покриване на бали сено, коли или лодки, могат да се използват за сенник при устройване на къмпинг или да бъдат част от изработката на палатки.  Друг вариант да им намерите полезно приложение е да се свържете се свържете с представители на местни ферми и строителни площадки, които биха могли да ги използват като брезенти.

Направете дарение на зоо градина, цирк, училище или детска градина като площадка за игра и рисуване

Дарението е благородна кауза, която носи радост и удовлетворение и винаги си струва да се следва. Старите винили са подходящи за бъдат дарени на училища, детски градини, площадки за игра, зоо градини и циркове.  Почистват се бързо и лесно и са практичен начин за дълготрайна защита на под и килим. Ако все още сте посетили близката детска градини или училище, време е да го направите!

Подарете ги на арт галерии, артисти, студиа – за рисуване и изработка на креативни изделия

Истинското визуално изкуство няма ограничения и винаги има място за нови и смели идеи. Подарявайки старите винили на арт галерии, самостоятелни артисти, ателиета, фото студиа и студиа за рисуване и изработка на креативни изделия, вие допринасяте реално за обновяването на творческата обстановка, която е ключова за всеки творчески процес. Винилите могат да бъдат чудесно допълнение като декори, част от общ фон или да се използват за стенно и подово покритие.

Предайте ги за професионално рециклиране

„Боклукът на един човек е съкровището на друг“. Ще се изненадате колко много хора биха сметнали за ценно онова, което на вас не ви е вече нужно. Художници, собственици на парцели, фотографи и приложници са сред онези, които биха могли да намерят приложение за вашите стари банери.

 

Един от най-надеждните начини да вдъхнете живот на вашите стари винили е да ги предадете за професионално рециклиране. Така ще бъдете сигурни, че допринасяте за опазването на околната среда.

 

Ние от Rebrand сме екологично отговорни, разполагаме със сертифицирани материали  и рециклираме отпадъците по европейски стандарти.