• bg
  • en
 

Обемните букви – ефектна и запомняща се реклама за всеки бизнес

Обемни букви

Обемните букви

Реклама

Обемните букви са сред най-ефектните и ефективни средства за брандиране. Те се изработват по индивидуален проект в множество варианти и размери и са особено подходящи за надписи, обозначаващи офис сгради, търговски обекти, банки, хотели, заведения, институции и др. Видими са отдалече, разчитат се добре денем и нощем, изключително елегантни са и говорят за размах и стил. Модерната техника, съвременните технологии и материали позволяват да се реализират и най-фините детайли. Така, освен обемни букви, с успех се изработват и сложни фирмени лога с разнообразни форми.

Видове обемни букви

Най-общо обемните букви се делят на светещи и несветещи:

  • Несветещи обемни букви

Те могат да са плътни, плоско изрязани, или с борд. Изработват се от различни материали, в различни цветове, с огледална или релефна повърхност, с отпечатано винилно покритие и т. н. Страните и ръбовете им могат да са полирани или драскани, с остър ръб или заоблени – според изискванията на утвърдения проект. Размерите им – от няколко сантиметра до няколко метра – се определят от мястото на монтажа и отдалечеността на зрителя от тях. Впечатляващата им 3D визия осигурява на рекламата ви скъп и луксозен вид, а цената им е доста по-ниска от тази на светещите.

 

Несветещите обемни букви се използват и при външни условия, но са много подходящи за вътрешно брандиране, за информационни цели в обществени заведения, болници, хотели, търговски центрове, за декориране на различни събития и т. н.

 

Възможно е да се изрязват не отделните букви, а цели надписи и знаци по контура или с малка стъпка навън (над 0,5 см), която изглежда като обрамчване. Това обрамчване е особено полезно, когато детайлите са  много тънки и рискът от счупване е висок. Дали изрязването да е по контура или с отстъп навън, зависи от сложността на проекта и от условията, при които ще се използва. В някои случаи бихте могли да монтирате несветещите обемни букви и знаци и сами.

Bukvi forbes
  • Светещи обемни букви

Светещите обемни букви се изработват по различен начин и от различни материали. Важното е, че са видими не само денем, но и в тъмнината, което прави вашата реклама особено изгодна – активна 24 часа от 24 възможни.

 

Те се изработват основно в три варианта. Осветените отпред са с монтиран неон или светодиоди върху лицето на буквата. Вторият тип са затворени, с вградени светодиоди. При осветените отзад светлината пада не върху буквите, а върху плоскостта зад тях.  Светлинният ореол прави рекламата изключително впечатляваща. Ще срещнете това осветление описано още като контражурно или обратно.

 

LED източниците все повече изместват класическия неон. Светодиодите доведоха до истинска революция в изработката на светещи обемни букви. Вече не е необходимо те да са кутии с поне 127 мм дълбочина. Дебелината на буквите с обратно осветление може да е около 25 мм, а при осветени отпред – около 38 мм.  LED  свежда разходите за електричество до минимум и гарантира безаварийна осветеност години наред. Което пък означава почти нулева поддръжка.

Условия за ефективност на обемните букви

Макар че те са много ефектни сами по себе си, има няколко условия, неспазването на които ще намали сериозно ефективността им:

  • добра преценка за необходимия размер на надписа според това от колко далече ще се гледа, на какво пространство трябва да се събере, каква пропорция максимално улеснява четенето;

 

  • правилен подбор на цветовете – става дума не само за колорита на надписа, но и за цветовия фон там, където ще бъдат монтирани буквите. Колкото по-добър е контрастът, толкова по-добра ще е четливостта;

 

  • прецизно позициониране на обемните букви – необходимо е да се отчете цялостната пространствена ситуация –по-високи околни сгради, падащи върху мястото сенки, ъгълът, под който ще се вижда надписът от преминаващите;

 

  • внимателна преценка на светлинното замърсяване около обекта и избор на начина на осветяване, така че да се постигне максимална видимост и визуално въздействие.

Ние изработваме обемни букви от коматекс, алуминий, PVC, стадур, реборд. Извършваме сами всички операции – от консултацията до монтажа, включително довършителните дейности като пръскане, грундиране, шлайфане. Обадете ни се! Обемните букви са отлично решение за увеличаване разпознаваемостта на марката. Възползвайте се веднага!