• bg
  • en
 

Печат върху шперплат

печат върху дърво

Директен UV печат върху шперплат

Дизайн, Материали

Печатните технологии стават все по-модерни, а продуктите им все повече привличат окото с красота, фотореалистичност и невероятна изразителност. Този път искаме да ви разкажем за директния UV печат върху шперплат.

 

Принципно, технологията е предназначена за печат върху различни плоскости, както и върху ролни медии, но приложението ѝ върху шперплат има няколко достойнства, които я правят особено подходяща за използване както в корпоративното брандиране, така и в интериорния дизайн на дома ви, офиса, хотела.

Често се получават и невероятни корпоративни продукти за промоционални кампании.

Накратко за технологията

Ние работим с Oce Arizona 360 XT Flatbed на Canon. Процесът се осъществява директно върху различните повърхности – гладки и грапави, дори порести. Плоскостите могат да са с големи размери. Използват се UV базирани мастила с висока екологична стойност. Отпечатъкът е траен и издръжлив и във външна среда. Технологията се отличава с две съществени особености:

 

  • Мастилото се изсушава със специални UV лампи още при полагането, което ускорява естествените реакции на втвърдяване и омрежване на компонентите в него и усилва връзката им със субстрата, върху който са положени (основата). Това придава здравина на отпечатъка, твърдост, плътност и блясък, живост на цветовете и поразителна отчетливост и на най-малките детайли.

 

  • Има възможност за печат с бял цвят, което дава неподозирани възможности и размах на дизайнерските хрумвания и перфектно изпълнение на графичните решения – включително при прозрачни или цветни основи.

Защо да се възползвате от възможностите на директния UV печат върху шперплат

Получавате продукт с висока естетическа стойност

Може би е достатъчно да кажем, че технологията осигурява репродуциране на художествени произведения с високо качество и достоверност, с усещане за автентичност. Грапавостта на шперплата и отчетливостта на фибрите придават на отпечатъка нестандартен и интересен вид. Общото ретро излъчване е много силно и персонализиращо. Това прави директния UV печат върху шперплат особено подходящ за възпроизвеждане на стари типографии и оригинални хрумвания. На практика – ограничения налага само въображението на дизайнера – и разбира се – на клиента.

 

Процесът се отличава с екологичност и безвредност

За екологичността на печатната UV технология вече стана дума. Като прибавим към това и способността на талашита да бъде многократно рециклиран (както и производството му от некачествена и отпадна дървесина) става ясно, че красивите отпечатъци са ресурсоспестяващи и щадящи околната среда.

 

Заплащате разумна цена

На фона на ефектността и трайността на изделията, получени чрез директен UV печат върху шперплат, цената им е напълно приемлива.

печат на шперплат

Къде да използвате директен UV печат

Като цяло технологията за директен UV печат върху плоскости с размери 2000 на 3000 мм и дебелина до 48 мм е отличен начин за създаване на висококачествени POP/POS дисплеи за интериорна и екстериорна употреба, щендери, пана, търговско обзавеждане и оборудване за панаири и изложения. Чрез нея се сдобивате с графики с убедителна автентичност и всичко, което може да ви потрябва

 

  • за фирменото брандиране;

 

  • за обзавеждането вкъщи;

 

  • за придаване на характерна атмосфера в хотели, културни и финансови институции, училища, на обществени места.

 

Тя дава несравнимо по-големи възможности и по-високо качество от използваните доскоро методи на каширане на плоскостите с предварително подготвен отпечатък или облепване с напечатано самозалепващо фолио. Можете да постигнете интересни обемни решения, когато изрежете високо реалистичното, живо изображение по контура след отпечатването му.

 

Ние не само познаваме добре възможностите на технологията, но разполагаме с техника за реализирането ѝ и с творчески екип с много опит и хъс за работа. Потърсете ни, когато усещате, че е време за промяна, но не сте сигурни как точно да се случи тя! Ние не само ще ви дадем идея, но и ще я реализираме по най-добрия начин!