• bg
  • en
 

Blog

изработка на табели

Изработване на табели | Кой вид е най-подходящ за вашия бизнес?

Брандинг, Дизайн

Още преди да стартирате процеса по изработване на табели трябва да знаете точната концепция и способите за привличане на внимание. Рекламната табела е лице на вашия бизнес. Тя е начинът по визуален път да предадете идентичността си, и разбира се, да се рекламирате. Табелата ви отличава от конкуренцията и помага да бъдете запомнени. Както всеки вид външна реклама, табелите са много успешени за увеличаване на разпознаваемостта на бранда.

Днес от Rebrand ще ви запознаем с всичко, нужно за изработване на табели. Ще научите как правилно и без думи да представите всичко, което искате да кажете на клиентите си.

Изработване на табели | Вид и специфики

Избирането на правилния вид рекламна табела е най-ключовата първа стъпка, при избор. Обмисленият дизайн продава и помага да постигнете целите си. Има 2 вида рекламни табели – имиджова и информационна. Двата типа табели обслужват различни цели.

Имиджовите табели повишават разпознаваемостта на бранда -те са по-персонални и имат по-опростен дизайн.

Както сигурно се досещате, информационната табела информира. Тя има по-сложен дизайн и трябва да бъде обмислена по-добре. Разберете как в следващите редове.

Имиджова рекламна табела

Имиджовите рекламни табели с лого са създадени индивидуално за бизнеса. Те са иновативен маркетинг подход към целевата аудитория. Ако са външни, най-често посочват къде клиентите ще могат да открият бизнеса или пък се поставят на значително видими места, за да бъде логото забелязано и запомнено.

рекламна табела

За изработване на табели, които ще позиционирате екстериорно, препоръчваме те да бъдат светещи. Светещата външна реклама осигурява денонощна видимост, по-лесно четима е и се откроява.

За интегрирането на табели в интериорна реклама, се допуска да са несветещи и с по-малки размери. Те са отлична декорация за вашия офис или обект, изглеждат професионално, пренасят идентичността и популяризират марката.

Информационна рекламна табела

При подобно изработване на табели има различни възможности. Определете каква искате да е информацията, която целите да предадете на аудиторията. Помислете след като вече клиентът е получил тази информация, какво действие бихте искали той да извърши. Тези съвети ще ви помогнат да прецените какви елементи да включите в табелата си.

Логото е основен компонент в дизайна! Освен него, според действието, което сте определили за аудиторията можете да добавите: свой контакт, за да се свържат с вас, да съобщите промоция, от която да се възползват или да обозначите локацията си, за да ви посетят.

Изработване на табели | От какъв материал имате нужда

Следващото важно решение, което трябва да вземете е от какъв материал да бъде изработена табелата ви. Вече знаете какво послание носи тя и къде ще я позиционирате и това ще ви насочи към правилния избор.

Различните материали имат различна приложимост и ще ви предложат отделен облик на самата табела. Обмислете следните критерии – колко здрава трябва да бъде табелата, какъв вид на дизайна искате да постигнете, колко лесна е поддръжката.

PVC рекламни табели

Представляват PVC плоскост с фолио или с директен печат (препоръчително). Този вид табели са леки, удобни за пренос и лесно се прикрепят към различни повърхности. Материалът е подходящ за разкрояване в различни форми и размери.

Предпочитани са, поради здравина и издръжливост на всякакви климатични условия. Те са изключително подходящи за екстериорно позициониране. Можете да ги поставите извън офиса, магазина или навсякъде, където смятате, че ще се забелязват най-добре. Използват се и като табели на закрито.

Рекламни табели от еталбонд

Еталбондът е много предпочитан материал при изработване на табели. Той е гладка повърхност, която е удобна за печат,. От нея се изработват красиви дизайни, тъй като предлага разнообразие от цветови гами. Също, различни форми и текстури могат да бъдат получени за изработване на табели.

Табелите, направени от еталбонд се поддържат лесно, тъй като са водоустойчиви и устойчиви на UV лъчи. Тази полза на материала запазва цветовете и формата на табелата и го прави издръжлив на различни външни условия.

Стъклени рекламни табели | изработване на табели

Рекламните табели от стъкло предлагат елегантен и стилен външен вид, който придава луксозно усещане. По-подходящи са за вътрешно поставяне. Прозрачността на стъклото може да създаде ефектни визуални елементи при добавяне на светлина към модела и при определено разположение на естествена светлина.

Стъклените табели са лесни за почистване и поддръжка. Замърсяванията по тях могат да бъдат премахнати с обикновени почистващи препарати, а гладката повърхност на стъклото не задържа петна.

Рекламни табели от акрилни плоскости (плексиглас)

Рекламните табели от плексиглас, подобно на тези от стъкло, осигуряват чист и модерен вид на дизайна заради прозрачността си. Плексигласът също е много подходящ за изработване на табели със светлини.

Предимство на този вид рекламни табели е, че са устойчиви. Особено сравнен със стъклото, плексигласът е много по-издръжлив на удари и по-трудно може да бъде счупен. Това прави употребата му за табели, поставяни навън, много удачна.

Ние, от Rebrand, сме утвърдени експерти във външната реклама. Високо ценим иновативността в маркетинга и вярваме, че брандирането ще промени посоката на бизнеса ви винаги към по-добра. Потърсете ни, когато имате нужда от рекламна табела. Ние ще изградим красиво лице на вашия бизнес!

Вижте още от блога на Ребранд:

Брандиране на бусове с фолио | Видове фолиа и техните предимства

Как печатната реклама ще подкрепи вашия онлайн бизнес

Как да получите най-добрата персонална оферта за печат и брандиране