• bg
  • en
 

Светещите реклами

Светещите реклами – технологии, материали, конструкции

Реклама

Светещата реклама е едно от най-ефектните и най-ефективни рекламни средства. Тя работи за вас и имиджа ви денонощно, привлича внимание, указва местоположение, създава впечатление за стабилност и сериозно отношение към бизнеса. Дори значителна част от дейността ви да е в интернет, професионално направената светеща реклама ще ви носи добри ползи.

Видове светеща реклама

Светещата реклама е представена от много видове и форми – от традиционните светещи табели и осветени билбордове, през историческите неонови надписи, до обемните букви и 3D надписи с различен тип осветление. Съществените разлики идват най-вече от използваните технологии, материали и конструкции. Този път ще се спрем на неона, LED осветлението, еталбондът и конструкциите, обобщени като рекламни тотеми.

Неон и LED осветление

През последните години все по-засилената носталгична нотка връща модата на изящните неонови реклами. Модерните технологии противопоставят на неона LED осветлението. По какво си приличат и по-какво се различават те?

 

Неонови реклами

Изработват се от стъклена тръба, напълнена с неон, през който – между два електрода – протича електричество. Свети в оранжево-червено. При използване на смеси на неона с други газове се постигнат различни цветове, но веднъж направена, рекламата ще свети с един и същ цвят. Светлината е топла и приятна.

 

Изключително елегантните и впечатляващи надписи се получават чрез огъване на стъклената тръба, което се извършва от добре подготвени опитни майстори. Като начална инвестиция са по-скъпи от LED рекламите. Въпреки, че неоновите тръби са доста подобрени и значително по-икономични, те все още използват високо напрежение и харчат доста електричество. Могат да причинят злополуки и носят рискове за околната среда. Изискват специализирана поддръжка от добре подготвен професионалист, особено в по-екстремни климатични условия. Могат да са шумни при работа. Много крехки са и сравнително тежки. Монтажът им изисква професионални умения.

 

LED осветление

LED технологията осигурява осветление чрез светодиоди. Те консумират много малко енергия. Животът им е неколкократно по-дълъг от този на неоновата тръба и всеки друг тип осветителни тела. Почти не се нуждаят от поддръжка и имат драстично по-ниски експлоатационни разходи. Работят с по-ниско напрежение и отделят много малко топлина, удароустойчиви са и не съдържат вредни вещества (живак, фосфор). LED технологията е напълно безопасна както за хората, така и за околната среда. Няма проблем със студа.

 

Освен всичко друго, гъвкави синтетични LED тръби все по-успешно имитират неоновите надписи. Светлините им са по-ярки и се виждат от по-далече, цветовата гама е много по-широка. Технически е възможно цветовете да се променят, да примигват, да отслабват или да стават по-ярки. Така нареченият LED неон, поради по-голямата му гъвкавост от стъклената неонова тръба, доста по-точно може да предаде всеки детайл. Работи безшумно. Той е толкова безопасен, достъпен и икономичен, че се използва – освен за външна реклама – и за интериорни декорации, дори за дневни и детски стаи в частните домове. Можете да го монтирате сами.

 

Дали да предпочете неонови надписи или LED – избирате вие – според характера на бизнеса ви и личните ви предпочитания.

Еталбонд и алуминиеви профили

Еталбондът е композит тип сандвич – с два външни слоя от алуминий и сърцевина от полиетилен и слепващи вещества. Той е лек, но много здрав, твърд и устойчив. Огнеупорен е, с добри изолационни качества.

 

Еталбондът е изключително подходящ за влагане в различен тип външна реклама:

 

  • обработва се лесно, позволява създаването на интересни обемни форми, предлага се в широка гама ярки, живи цветове;

 

  • придава на изделията красота и елегантност;

 

  • осигурява здравина, устойчивост на формата и сравнително ниско тегло;

 

  • не се променя при екстремните климатични условия и замърсената градска среда;

 

  • лесно се почиства и т. н.

 

За изработката на светещите реклами се предпочитат алуминиеви профили. Те са леки, не се подават на корозия, здрави и устойчиви са. Допринасят за елегантността и изискания стил на конструкциите.

Светещи рекламни тотеми

Тотемите са обемни рекламни тела, едно- или многостранни, обикновено вертикални, монтирани в близост до рекламираните обекти – магазини, банки, ресторанти, хотели, бензиностанции. Разполагат се в пешеходни зони, зелени площи, отстрани на пътищата, но могат да са и в големи изложбени и шоурум зали.

 

Според мястото, на което са поставени, и задачите, които решават, те могат да достигнат и 6 метра височина. В зависимост от бизнеса могат да са изящни, естетически решени, внушаващи уважение и доверие. Или пък да са изчистени, предназначени да поднасят актуална информация като цени (бензиностанции), промоции (големи търговски обекти), посока (към хотел или ресторант).

 

Разчита се на здрава, метална конструкция – най-често от неръждаема стомана. За постигане на желаната визия и излъчване се използват алуминиеви профили и еталбонд, плексиглас и винил, различни видове фолио. Има допълнителни възможности за повишаване ефективността на рекламните тотеми. Те могат да извършват въртеливи движения, да са проектирани за лесна смяна на информацията. Осветените тотеми работят за вас 24 часа, 7 дни в седмицата.

 

 

Всеки бизнес, всяка локация и пространство имат своите специфични изисквания към светещата външна реклама. За да се възползвате максимално от характерните ѝ предимства, е нужно максимално точно да се определи най-подходящата за вашите условия и характеристиките на бизнеса ви рекламна форма.

 

Обадете ни се!  Ще се срещнем с вас, ще се запознаем с конкретната ситуация и ще ви помогнем да направите най-добрия избор. После ще проектираме и изпълним професионално вашата работеща светеща реклама.