• bg
  • en
 

Тапетите като интериорно решение

Тапетите като интериорно решение за дома и офиса: тенденции през 2022

Материали

Тапетите са едно оригинално решение за обновяване на дома и офиса, защото им придават стилен, свеж и запомнящ се вид. Когато избираме тапети, трябва да се съобразим с типа помещение, за което са предназначени, цялостното му обзавеждане, преобладаващите цветове и на последно място – тенденциите за настоящата година.

За какви помещения за подходящи тапетите?

Тапетите са имат универсално интериорно приложение и са подходящи за всяка част на дома-хол, кухня,спалня, баня детска стая, дори и за коридорът. Когато говорим за офис обзавеждане там подхождат на главните помещения.

Какви са основните предимства на тапетите днес?

  • Тапетите дават много повече възможност за създаване на собствен интериорен стил;
  • Практични са и се почистват и поддържат лесно;
  • Процесът на монтаж и демонтаж е качествен и достъпен;
  • Качеството на печата им е безкомпромисно и се реализира с помощта на професионални печатни машини;
  • Изработени са от висококачествени материали, които гарантират запазване на първоначалния им вид за дълго;

Възможност за персонализиран дизайн по проект на клиента

Тапетите дават една невероятна творческа свобода, от която може да се възползвате, когато следвате техните интериорните тенденции за 2022 година или искате да реализирате собствен интериорен проект с ваш дизайн. Дори най-оригиналната идея, има нужда от професионална насока и добър съвет. Ние ще ви съдействаме да я превърнете в реалност.

Какви са тенденциите в цветовете при тапетите за 2022 година?

Актуалните цветове за тапетите през тази година са маслинено зелено, цвят градински чай и земните цветове. Към тях спадат органичните нюанси на природата и околната среда такава, каквато е през четирите сезона. Преобладаващата цветова гама е тъмно зелената, кафявата, жълтата, тъмно червената и бежовата.

 

Качество, а не количество

 

Количеството не винаги е гаранция за качество и тази максима важи и за тапетите. Те могат да бъдат използвани и като акцент в интериора. Тапетите в рамка са чудесен избор за всекидневната и спалнята, защото ще придадат един стилен завършек на визията на помещението без да се прекалено натрапчиви.

Тенденциите за тази година са свежи, интересни и разнообразни и предлагат много възможности за различни комбинации. Кои са най-актуалните от тях.

 

Ретрото никога не излиза от мода

 

Ретро цветовете и фигуралните композиции при тапетите винаги ще бъдат актуални, защото придават на всяко помещение един неподправен и класически вид, който напомня за отминалите времена. Те са идеален вариант за почитателите на винтидж стила и подхождат на домове и офиси, които са обзаведени по подобен начин. Ретро тапетите се отличават с красиви и изтънчени орнаменти, пастелни цветове и класически изображения с цветя.

 

Флора и фауна

 

За любителите на природата, тапетите с изображение на растения, животни, джунгла и ефекта дърво са идеален избор. Този тип тапети правят всяка едно помещение атрактивно, но са най-подходящи за хол и всекидневна. Комбинират се добре с мебели в подобни цветове, но с по-изчистена визия за да се постигне естетическа и визуална хармония.

Геометрични фигури и щрихи, графичен дизайн

 

За интериор в минималистичен и по-семпъл стил подходящи тапети са такива с геометрични фигури и щрихи и други или графично моделирани изображения. Те ще допринесат за модерната и съвременна визия на интериора като я допълнят. Съчетават се добре с допълнителни интериорни акценти с геометрична или нестандартна форма-нощни лампи, вази, свещници и др.

 

Спортни тапети

 

Спортните тапети за подходящи за всички, които са почитатели на различните видове спорт, имат любим футболен или баскетболен отбор или фитнесът е неизменна част от ежедневието им. Този тип тапети дават усещане за енергия, динамика и носят състезателен дух.

 

Вече сте избрали своят тип тапети или искате да създадете индивидуален интериорен проект? Ние от Rebrand притежаваме дългогодишен професионален опит в печатането на тапети и имаме редица реализирани проекти зад гърба си и доволни клиенти, които ни се доверяват. Свържете се с нас за да превърнем вашата идея в реалност!