• bg
  • en
 

Тапетите – новите възможности пред дизайна и брандирането

Wallpaper Tapeti

Тапетите

Дизайн

Помните ли някогашните фототапети, които предизвикваха толкова гордост у собствениците си и събираха възхитените, леко завистливи погледи на гостите? Е, тапетите с впечатляващи изображения се завърнаха. Изработени със съвременната  високотехнологична техника и материали, те са несравнимо по-въздействащи от когато и да било.

Тапетите предлагат доскоро невъзможни нива на персонализация

Цифровият печат дава възможност за къси серии – дори за единични отпечатъци. Това означава, че вие можете да поръчате един тапет за дома или офиса си с произволни размери и изображение. Ограниченията идват само от стандартизираните размери на машините за широкоформатен печат и на използваните медии, а те достигат до 5 м ширина. Въпреки това, ширината на ролките за тапет, с които разполагаме, е 1,30м, но дължината няма край. С няколко платна успешно ще покриете цялата стена в средно статистическото жилище или офис – без шевове, без досадно напасване на ръбове.

 

Дизайнът може да е всякакъв – стига само да не е ограничен от закона за авторското право. Затова пък рисунките на децата ви, любимите ви снимки, колажи от вестникарски изрезки, фирменото лого и ефектни изображения на новия продукт – всичко, което може да се изработи като цифров файл, може да бъде отпечатано. И то с фотографска достоверност.

tapeti

Екологични и функционални характеристики на тапетите

Стремежът към устойчиво развитие доведе до разработването на напълно безвредни материали и мастила.

 

Така наречения HP PVC-free е устойчив на износване и без каквито и да е излъчвания на вредни вещества и миризми. Когато се напечата с HP латексови мастила, той се превръща в тапет с дълъг живот и устойчивост на отпечатъка.

 

HP PVC-free Wallpaper (траен гладък тапет без PVC) е създаден чрез нарочна технология, която осигурява напълно реалистично цветопредаване, при това е сертифициран според Type II (ASTM F793). Ще рече, че тапетите, произведени от него, са с висока покривност и издръжливост. Устойчиви са на светлина и влага, късане и издраскване, на напукване и зацапване в по-висока степен от предишните материали. При това за производството му се използва дървесина, добивана според принципите за устойчиво развитие.

 

Характеристиките на материалите и мастилата правят тапетите подходящи за детски стаи, болници, училища и детски градини, за всяко място с продължителен престой или оживено движение на хора.

 

На сравнително ниска цена те позволяват не просто обновяването на всяко пространство, а превръщането му в уникално кътче, пресъздаващо мечтите ви и отговарящо на потребностите ви.

 

Монтажът им е улеснен чрез обмазания с лепило гръб, което ги прави самозалепващи се.

tapetite

Особености на модерните тапети

Усещане за текстура и плътност на изображенията

Част от характеристиките на тапетите зависят от особеностите на материалите, върху които се печатат. Те са гладки или релефни, матови или гланцирани. В съчетание с латексовите мастила се постига усещане за текстура и плътност на изображенията. Модерните принтери непрекъснато повишават реалистичността на отпечатания тапет.

 

Неограниченото разнообразие пресъздава всеки декор

Когато към визуалната и тактилна реалистичност се прибави на практика неизчерпаемото разнообразие от образи, мотиви и дизайни, става ясно как и защо съвременните фототапети успешно пренасят в дома ви всяко кътче от големия свят, пресъздават всеки декор.

 

Лесен монтаж

Възможната ширина до 1,30 м гарантира целостта и качеството на изображението и изключително облекчава монтажа. Лепенето се извършва като при всички други тапети, но все по-често те са самозалепващи се – с предварително нанесено на гърба лепило.

Приложение на фототапетите

Обичайно се използват за брандиране на офиси и търговски обекти, за декориране на домове и обществени сгради. Тапетите, произведени чрез широкоформатен печат, променят възможностите при реставрация на стари сгради – наподобяват с реалистична достоверност износена ламперия, стенописи, мозайки и т. н. Предпочитани са при обзавеждане на луксозни дизайнерски апартаменти и заведения.

 

Имате идея за тапет по ваш дизайн? Обадете ни се и ще я реализираме заедно.